De tuin klaarmaken voor de zomer?

De zonnige weken zijn in aantocht. Meer dan ooit kijken we uit naar de zomermaanden. We werken veel thuis en zijn daardoor gehecht geworden aan onze tuin. Maar hoe maakt u uw tuin klaar voor de zomer?

Schoffelen!

Onkruid gaat sneller groeien als de zomer nadert. De eenvoudigste manier om onkruid weg te halen is om hiervoor een schoffel te gebruiken. Maak de grond los en verwijder het onkruid. U kunt een schop gebruiken om dikker onkruid eruit te halen. Zorg ervoor dat u de bollen en/of wortels door het graven niet beschadigd. Neem bij het plukken van het onkruid, ook alle dode takken en bladeren mee.

Gras in de tuin?

Het is natuurlijk heerlijk als uw tuin er in de zomer groen en levendig uitziet. Heeft u gras in uw tuin? Begin dan met maaien. Na het maaien kunt u het gras bij zaaien. Schaf wat zaden aan en vul de kale plekken in het gras op. Voor de ideale boost, moet de grond ook bemest worden.

Snoeien

Wanneer uw planten, struiken en/of bomen in uw tuin heeft is het noodzakelijk om dit te snoeien, want snoeien doet groeien! Met vlijmscherp snoeigereedschap zorgt u ervoor dat uw tuin weer als nieuw is.

Tuincentrum

Het onkruid is weg en het gras ziet er weer levendig uit. Nu is het tijd voor nieuwe planten. Koop in het tuincentrum een paar mooie kleurrijke planten om in de zomer een gezellig tuin te hebben. Sproei in de zomer uw tuin wat meer om droge dagen te overleven.

 

Uw tuin is klaar voor de zomer en het thuiswerken zal in de zomermaanden een stuk plezanter zijn!

 

 

Instagram, Insta Logo, Nieuwe Beelden    Facebook, Flat, Platte Pictogram    Youtube, Icon, Sociale    Bestand:Linkedin.svg - Wikipedia    Twitter, Sociale Media, Icon, Sociale