Hillegersberg-Schiebroek – Kleiwegkwartier

Omschrijving

Het Kleiwegkwartier ligt net ten noorden van de rijksweg A20 en maakt deel uit van het Rotterdamse stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek.

Straatweg

Haaks op de Kleiweg loopt de Straatweg, die van rijksweg A20 tot aan Hillegersberg-Noord loopt. Deze brede straat kenmerkt zich door de vele grote en luxe woningen en is ingesloten tussen de twee Bergse plassen (de Voorplas en de Achterplas). De Straatweg is een deel van de oude Bergweg, een doorgaande weg die van Bergschenhoek naar Rotterdam liep. In het centrum van Bergschenhoek heet deze weg nu Bergweg-Noord en buiten het centrum naar Rotterdam Bergweg-Zuid. Op de grens van Bergschenhoek en Rotterdam begint de Grindweg. Het gedeelte waar in Hillegersberg de winkels staan heet Bergse Dorpstraat. Vervolgens gaat deze over in de Straatweg. Aan het eind van de Straatweg ligt het Muizengaatje, zo genoemd omdat de weg hier versmald onder de spoorlijn naar Utrecht en de A20 gaat. Aan de andere kant van de A20 heet de weg weer Bergweg.

Openbaar vervoer

Waar de Straatweg de spoorlijn naar Utrecht kruist ligt station Rotterdam Noord. Daarnaast was er vroeger een halte aan de Hofpleinlijn waar deze de Kleiweg kruist, genaamd station Rotterdam Kleiweg. Dit station is per 3 juni 2006 gesloten en vervangen door metrostation Melanchthonweg dat enkele tientallen meters verderop is gelegen aan de Melanchtonweg in Schiebroek. Over de Kleiweg rijdt RET-tramlijn 8. Verder rijdt er een RET-buslijn, lijn 174, vanaf station Rotterdam Noord via de Kleiweg naar Delft.

Atta Makelaars ook uw verkoop-/verhuurmakelaar in het Kleiwegkwartier. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen in de regio Zuid-Holland, Brabant en Zeeland? Neem contact met ons op voor een informatief gesprek.

Galerij

Meer (deel) gemeente of stadskwartier

Kies hier direct een (deel) gemeente of stadskwartier: