IJsselmonde – Groenenhagen-Tuinenhoven

Omschrijving

Twee delen

Groenenhagen-Tuinenhoven is een Rotterdamse wijk bestaande uit twee delen, Groenenhagen en Tuinhoven in het stadsdeel IJsselmonde.

Groenenhagen-Tuinenhoven ligt ten westen van de A16, ten oosten van de Adriaan Volkerlaan en ten noorden van de Groeninx van Zoelenlaan. In de zuidwestpunt bevindt zich het overdekte winkelcentrum Keizerswaard.

Gunstige ligging

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in winkelcentrum Keizerswaard. Iets verder ligt het Zuidplein. In de directe omgeving zijn aanwezig: park de Twee heuvels, natuurgebied Eiland Brienenoord, Spinozapark, De Kuip, De Veranda, de luxe Kop van Zuid, Ridderkerk in het oosten en Barendrecht in het zuiden. U kunt op een gloednieuw plein in Keizerswaard naar de weekmarkt

Door de wijk, over de Groene tuin, loopt tramlijn 23, tramlijn 2 begint bij Keizerswaard. Over de Grote Hagen, Groene Tuin, Prinsenplein en de Koninginneweg lopen RET- buslijnen 83 en 183 en over de Adriaan Volkerlaan en de Groeninx van Zoelenlaan loopt Connexxion buslijn 163. De verkeersaders zijn de Adriaan Volkerlaan en de Groeninx van Zoelenlaan. Via de eerste kan men snel de oprit van de A16 nabij de Van Brienenoordbrug bereiken.

In de wijk wordt een wijkvernieuwingsproject uitgevoerd. Dit gebeurt in overleg met VBC, de overkoepelende organisatie voor bewonerscommissies IJsselmonde.

Galerij