Kralingen Crooswijk – Crooswijk

Omschrijving

Tussen Bijenkorf en Kralingse Bos!

De wijk Crooswijk ligt tegen het Centrum en Kralingen aan. Exclusieve boetiekjes en lifestylewinkels in de Pannekoekstraat. Chique modezaken en trendy restaurants aan de Meent. Culinaire verrassingen en architectonische hoogstandjes in de Markthal. Al deze, en nog veel meer Rotterdamse hotspots liggen op slechts enkele minuten fietsen van Crooswijk.

Natuur en recreatie gaan in Crooswijk hand in hand. Op slechts enkele minuten lopen liggen het Kralingse Bos en de Kralingse Plas: goed voor 100 hectare wandel-, fiets-, skate- en speelplezier. En de plek bij uitstek voor ontspanning, recreatie en watersport. Of een middagje golfen. En na afloop? Heerlijk eten bij restaurant De Tuin van de Vier Windstreken of restaurant De Schone Lei!

Architectuur op topniveau

De dynamiek van Nieuw Crooswijk komt terug in de hoogwaardige architectuur, waaraan verschillende architecten hebben bijgedragen. Kenmerkend zijn de pandsgewijze opbouw en het dynamische samenspel van diverse stijlen. Van typisch Crooswijkse panden tot strak vormgegeven gebouwen, kleinschalige appartementencomplexen en zorgvuldig gedetailleerde eengezinswoningen. Het groene karakter van Nieuw Crooswijk komt terug in vele groenstroken, lommerrijke hoven en fraaie binnentuinen.

Binnen enkele minuten op de ring

Werkt u buiten Rotterdam? Moet u voor zaken de stad uit? Of wilt u een dagje naar het strand met de kinderen? Vanuit Nieuw Crooswijk staat u binnen tien minuten op de Rotterdamse Ring. En rijdt u via o.a. de A13, A15, A16 en A20 richting alle windstreken.

Galerij