Kralingen Crooswijk – Struisenburg

Omschrijving

Maasboulevard

Iedereen in Rotterdam kent de Maasboulevard met het prachtige uitzicht over de rivier en op de skyline van Manhattan aan de Maas. Achter de Maasboulevard ligt de wijk Struisenburg. Rond de havens Buizengat en Boerengat strekt de wijk zicht uit van het Oostplein tot aan het stadion van voetbalclub Excelsior. Centraal in de wijk zijn meerdere grote oude kantoorpanden recentelijk omgebouwd naar woningen voor studenten en starters. Aan de westkant van de wijk rond Oudedijk en Oostplein vind je veel restaurantjes, bars en leuke winkels.

Ligging

Struisenburg is een buurt van Kralingen in het Rotterdamse stadsdeel Kralingen-Crooswijk. De wijk wordt begrensd door de Oostzeedijk in het noorden, de Oude Plantage in het zuidoosten, de Nieuwe Maas in het zuiden en de Oostmolenwerf en het Oostplein in het westen.

Voorzieningen

Struisenburg is een gemengde wijk: aan de westkant van de wijk zijn veel horecagelegenheden en eetcafés. Tevens is hier de sociëteit van de studentenvereniging RSV Sanctus Laurentius gevestigd. Langs het water van het Boerengat staan grote kantoorpanden. In de rest van de wijk overheerst de woningbouw.

Galerij