Park 16Hoven

Omschrijving

De wijk Park 16Hoven is een van de nieuwste woonbuurten aan de noordzijde van Rotterdam. Vlakbij de uitvalswegen naar Gouda, Den Haag en Delft, op schootsafstand van het weidse poldergebied van Midden-Delfland en met de stad binnen handbereik. Park 16Hoven is groots en ruim van opzet met veel water en rietkragen. Aan de brede, groene lanen vind je er een grote variëteit aan woningen, waarvan een belangrijk deel in opdracht van de bewoners zijn ontworpen en gebouwd.

Park annex Landgoed

Uiteindelijk zullen er, wanneer Park 16Hoven helemaal gereed is, ongeveer 1.800 huishoudens in de wijk wonen. Het gebied heeft een uitgestrekt netwerk aan fiets- en wandelpaden en mondt uit in het park annex landgoed van ruim 25 hectare groot. Landgoed De Hoven is daarmee het sluitstuk van de nieuwbouwwijk en tevens een uitgestrekt bomen- en weidepark voor de directe omgeving. In de plas van het landgoed bevindt zich een eigen natuurspeeleiland.

Bosrijke omgeving

Het westelijk deel van het park heeft een bosachtig karakter. Het oostelijk deel van het park bezit een echte hertenheuvel met een gebouwtje, een natuurlijk speeleiland voor groot en klein en een aantal nieuwe wandel- en fietspaden. In Landgoed De Hoven kunnen zowel bewoners als bezoekers uitgebreid wandelen, fietsen, skaten of spelen bij de enige echte natuurlijke bron van Rotterdam.

Atta Makelaars ook uw verkoop-/verhuurmakelaar in Park 16Hoven. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen in de regio Zuid-Holland, Brabant en Zeeland? Neem contact met ons op voor een informatief gesprek.

Galerij

Meer (deel) gemeente of stadskwartier

Kies hier direct een (deel) gemeente of stadskwartier: