Roosendaal

Omschrijving

Roosendaal is een bourgondische stad in het hart van West-Brabant. Een stad met een natuurrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen of naar hartenlust kunt winkelen in de binnenstad en luxe outletcenter. Roosendaal staat bekend als een levendige stad boordevol activiteiten.

Even terug in de tijd..
Roosendaal kent een geschiedenis die teruggaat tot de dertiende eeuw. Er was toen echter nog geen sprake van een nederzetting, slechts van een verzameling buurtschappen. In 1266 verzochten de bewoners van de buurtschappen een eigen kapel op te richten. Langdonk, Hulsdonk en Kalsdonk.

Groen in de omgeving
Park Vrouwenhof, aan de Scholtenboslaan, met waterpartijen, een Japanse brug en een kindvriendelijke speeltuin. Het Emile van Loonpark nabij de stationsstraat werd in 1884 aangelegd in Engelse landschapsstijl. Het burgemeester Coenenpark aan de parklaan is een langgerekt park dat werd aangelegd van 1932 – 1934. Het Burgemeester Godwaldtpark bevindt zich net ten Oosten van A58 in de wijk Kortendijk. Het Marijnenpark werd ondanks aangelegd in 2008. Dit park langs de oevers van de watermolenbeek daar waar deze door de wijken Tolberg en de Kroeven loopt.

Er zijn een groot aantal sportverenigingen, waaronder een voetbalvereniging, de turn en dans vereniging Dynamo-Roosendaal en Hieronymus een zwem- en waterpolovereniging.

Voorzieningen binnen handbereik
In Roosendaal is een bibliotheek. Er zijn diverse verzorgingshuizen voor ouderen. U kunt baantjes trekken in het zwembad de Stok en genieten van een voorstelling in theater De Kring.

Atta Makelaars ook uw verkoop-/verhuurmakelaar in Roosendaal. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen in de regio Zuid-Holland, Brabant en Zeeland? Neem contact met ons op voor een informatief gesprek.

Galerij

Video’s

Meer (deel) gemeente of stadskwartier

Kies hier direct een (deel) gemeente of stadskwartier: