Rotterdam Centrum – Cool

Omschrijving

De wijk Cool ligt tussen de Weena in het noorden, de Coolsingel/Schiedamsedijk in het oosten, het Vasteland in het zuiden en de Westersingel in het westen.

Shop till you drop?

Cool maakt onderdeel uit van het bruisende centrum, alle voorzieningen zijn dus voorhanden! Hier vindt u hét winkelcentrum van Rotterdam de Lijnbaan met de Bijenkorf, de luxe winkels aan de Van Oldenbarneveltstraat en Kruiskade, winkelpassage Plaza met Holland Casino en de alom bekende Koopgoot.

Wat een uitgaansleven!

Bent u uit gewinkeld doe dan het concertgebouw De Doelen of de Pathé bioscoop aan het Schouwburgplein aan, of borrel/lunch/diner aan het Stadhuisplein. Plus vergeet ook de Witte de Withstraat (de kunstas tussen het museumpark en het Maritiem Museum) niet, in deze bruisende straat vindt u diverse restaurants, barretjes, trendy winkels en galeries. De vele culturele invloeden geven deze straat een unieke ambiance! Voor uitgaan kan u verder nog terecht aan de Oude- & Nieuwe Binnenweg.

Scheepvaartkwartier en Stadsdriehoek

Een wandeling over de groene en gezellige Westersingel is een aanrader en brengt u zo naar het prachtige Scheepvaartkwartier met wandelboulevard langs het water van de Maas, Het Park, het Westelijk Handelsterrein, de Spido en de Euromast. En steekt u de Coolsingel over komt u in de Stadsdriehoek met de hippe Meent/Pannekoekstraat, de Markthal, de Oude Haven en het Wijnhaveneiland.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer is in het centrum natuurlijk perfect geregeld: het Centraal Station aan het Weena en diverse bus-/tramlijnen en metrostations. En met de auto bereikt u via de Maasboulevard de A16 en via Schiekade de A20.

Atta Makelaars ook uw verkoop-/verhuurmakelaar in de Cool. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen in de regio Zuid-Holland, Brabant en Zeeland? Neem contact met ons op voor een informatief gesprek.

Galerij

Meer (deel) gemeente of stadskwartier

Kies hier direct een (deel) gemeente of stadskwartier: