Hybride warmtepomp de nieuwe standaard vanaf 2026

Het kabinet maakte vandaag bekend dat hybride warmtepompen vanaf 2026 de standaard worden voor het verwarmen van de woning. Dat betekent dat bij het vervangen van cv-installaties men moet overstappen op duurzamere alternatieven. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar alternatieven zoals een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een warmtenet zijn ook mogelijk. Het kabinet wil hiervoor duidelijke informatie geven aan leveranciers, installateurs en woning- en gebouweigenaren en wijzigt hiervoor het besluit bouwwerken leefomgeving, ook wel bouwbesluit genoemd.

Forse besparing van aardgas

Door over te stappen op duurzamer verwarmen kan een flinke besparing op aardgas worden gerealiseerd, wat het klimaat ten goede komt en zorgt voor een lagere energierekening. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel.

 

Bron: Rijksoverheid

 

 

Instagram, Insta Logo, Nieuwe Beelden  Facebook, Flat, Platte Pictogram  Youtube, Icon, Sociale  Bestand:Linkedin.svg - Wikipedia  Twitter, Sociale Media, Icon, Sociale  WhatsApp deelsuggesties raadplegen in deelmenu - appletips