Oost-Havendijk 132 , Steenbergen
€ 405.000

Omschrijving

Wonen in een groene oase tussen wereldsteden Rotterdam en Antwerpen!

Schrijf u nu in voor nieuwbouwproject Buiten De Veste met 24 unieke 5-kamer ECO 2^1-kapwoningen (ca. 106m2) met 2 terrassen van in totaal 41m2 gelegen in een groene oase met ontmoetingsplein in het midden in de gezellige Vestingstad Steenbergen.

Het plan is in voorbereiding, koopsomindicatie vanaf € 405.000 v.o.n., maar u kunt zich alvast inschrijven, zodat we u op de hoogte kunnen houden wanneer de verkoop zal starten. Bel 010-433 57 10, mail info@atta.nl of WhatsApp op 06-12981749.

Inwoners uit de gehele gemeente Steenbergen zullen voorrang krijgen.

De gasloze en duurzame woningen (BENG) zijn onder andere voorzien van:
- kavels van ca. 111m2 (eigen grond)
- 2 terrassen in totaal ca. 41m2
- 2 terrassen van ca. 30m2 + 11m2
- inhoud ca. 390m3
- keuken, sanitair en tegelwerk
- vloerverwarming op alle verdiepingen
- 15 zonnepanelen op het dak
- HR++ beglazing
- lucht / water warmtepomp
- veel privacy door het vele groen

Architect Paul Dinant aan het woord:

Anders wonen
We willen meer groen, minder verspilling van grond, een gezondere leefomgeving, veilig voor onze kinderen, saamhorigheid in de wijk, minder afhankelijk van de steeds duurder wordende energie en we willen meer thuis kunnen werken. Het lijkt zeer onrealistisch, maar het kan toch echt….. als we anders gaan wonen.

Auto’s gaan niet samen met spelende kinderen, huisdieren en recreëren. Daarom krijgen de auto’s een parkeerplaats aan de rand van het plan (inclusief elektrische deelauto's), waardoor er meer ruimte komt voor groen en veilige speelgelegenheden. Normaliter krijgen eengezinswoningen een tuin, afgezet met hekken. Nu houdt lang niet iedereen van tuinieren, maar iedereen wil wel graag naar een mooie tuin kijken. Dit pakken we op in het plan. De woningen krijgen een groot terras met een strookje grond er omheen om zelf bloemetjes in te planten om daarmee een eigen “gezicht” te geven. De rest van het oppervlak wordt samengevoegd tot een groot gemeenschappelijk park waar de woningen “ingestrooid” lijken te zijn en iedereen een onverdeeld aandeel in heeft. Rondom de woningen struiken van 1 tot 2,5 m hoog en enkele bomen. De struiken zorgen voor privacy, je kan de buren niet eens zien. De struiken zijn ook het leefgebied voor vogels en vlinders, ze zetten CO2 om in zuurstof en fijnstof wordt tegengegaan. De zijkanten van de woningen zullen volledig begroeien. Je woont hier met de natuur en in de natuur. De bewoners wordt gevraagd om twee keer per jaar een paar uur te helpen met het groenonderhoud. De wegen, paden eigenlijk, zijn waterdoorlatend en slingeren door het landschap. Regenwater gaat niet de riolering in, maar wordt afgevoerd via greppeltjes naar de sloten rond het plan.

De woningen zijn groot met voldoende kamers om ook goede werkplekken te kunnen maken om thuis te kunnen werken. De woningen worden in hsb (hout skelet bouw) gebouwd waardoor het mogelijk is om meer isolatie dan gebruikelijk aan te brengen, 19 tot 30 cm dik. Op het dak 15 zonnepanelen die een flink deel van de benodigde energie gaan opwekken. De zonnepanelen en de groene zijgevels geven schaduw op de woning, waardoor de woning in de zomer minder opwarmt. Een zeer zuinige warmtepomp zorgt voor de verwarming en voor het warmwater.

Ondanks dat deze aanmelding door ons met de nodige zorgvuldigheid is samengesteld, is deze uitsluitend indicatief en bedoeld als voorbeeld. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Aan deze aanmelding kunnen geen rechten of verplichtingen worden ontleend, onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Woonoppervlak 106 m2
Kamers 5
Verdiepingen 3
Buitenruimte 40.8m2
Kaveloppervlakte 111m2
Bouwjaar 2022

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 02140
Prijs € 405.000
Aanvaarding In overleg
Laatste Wijziging 23 March 2022
Bouw
Type Object Woonhuis
Eengezinswoning
2-onder-1-kapwoning
Soort Bouw Nieuwbouw
Bouwjaar 2022
Oppervlak en inhoud
Gebruiksoppervlakte 106 m2
Inhoud 390 m3
Gebouwgebonden Buitenruimte 40.8 m2
Kaveloppervlakte 111 m2
Indeling
Verdiepingen 3
Kamers 5
Slaapkamers 4
Energie