Justuskwartier – Rotterdam

Omschrijving

DIT PROJECT IS 100% VERKOCHT / VERHUURD!

Opzoek naar geen dertien in een dozijn indeling? Droomt u van een woonkeuken en een knusse woonkamer? In het Justuskwartier is het mogelijk!

Hoogwaardig gerenoveerde stadswoning (ca. 90m2) op de begane grond en 1e verdieping met buitenruimte(ca. 5m2).

Monumentaal wonen (jaren ’20 sfeer) met het comfort van nu

Nieuwbouwkwaliteit in een historisch pand. Het Justuskwartier is een karakteristiek gesloten woonblok uit 1922 van architect Michiel Brinkman en is volledig gerestaureerd. De woningen kennen een hoog afwerkingsniveau, met behoud van het authentieke karakter.

Geborgen en groen

De bijzondere opzet voelt veilig en geborgen. Overdag staan de poorten open en ’s avonds worden deze gesloten, alle woningen zijn voorzien van een videofooninstallatie. De entrees liggen aan de groene binnentuin met mooie parkbomen – het Parkhof – waardoor een intiem karakter ontstaat. Er is alle ruimte voor een praatje met de buren, een picknick in het gras, zitplaatsen op de verhoogd aangelegde grasvelden, volop fietsenbeugels en drie afgesloten fietsenstallingen. Naast het complex is een gezellige groenstrook langs het water te vinden.

De woningen aan de begane grond hebben een privezone aan de voorkant, waar je als bewoner gebruik van kunt maken. Alle begane grond woningen hebben een kelder. Opvallend zijn de extra brede galerijen met plantenbakken bij de bovenwoningen waardoor als het ware openbare straten ontstaan. Het Parkhof, de bovenstraten en de poorten worden sfeervol verlicht.

Monumentaal maar modern?

De ovale huisnummerplaat, de deurgrepen, briefplaat, beldrukker en de hand- en deurgrepen zijn afgestemd op de sfeer van de jaren ’20. De ramen zijn monumentaal maar wel voorzien van dubbel glas. Ook bij de keuze van het sanitair is zorgvuldig gekozen voor kwaliteit die past. Standaard ‘hangend’ toilet en moderne wasbakken.

Alle ruimtes, m.u.v. de kelders zijn voorzien van vloerverwarming en – koeling.

Vraag gestuurde ventilatie. Verwarming en warm water door een Warmte Koude Opslag systeem.

Wonen in een levendige wijk

De wijk Spangen is gelegen aan de Delfshavensche Schie en thuishaven van voetbalclub Sparta. Inmiddels hebben er drastische veranderingen plaatsgevonden, complete straten zijn vernieuwd of gerenoveerd in het kader van de stadsvernieuwing. Een volkswijk met aantrekkingskracht op mensen die hun eigen woonplannen verwezenlijken.

Historisch Delfshaven

De schilderachtige straatjes, markante gebouwen en schitterende haventjes zijn hier bepalend voor het straatbeeld.

Alle voorzieningen

U vindt buurtwinkels aan de Mathenesserweg en –plein en alle voorzieningen van het centrum liggen vrijwel om de hoek. Verder in de omgeving het nieuw gerealiseerde Parkboulevard dat omschreven wordt als ‘een kilometer koopplezier’  gelegen aan de Vierhavensstraat.

Er is een breed aanbod aan openbaar vervoer, Zwembad West, Sportpark Vreelust of Blijdorpsepolder. Wekelijks is er de markt aan het Visserijplein. Het is goed toeven langs het water van de Schie of de Coolhaven. Ten noorden is het Roel Langerakpark te vinden. Metro, bus en tram is aanwezig.