Charlois – Carnisse

Omschrijving

De Carnissebuurt ofwel Carnisse is de centrale wijk van het Rotterdamse stadsdeel Charlois. Het is een woonwijk, met veel portiekwoningen uit de jaren 40 en 50.

Alles in de buurt

Met het Zuidplein, Ahoy, Zuiderpark, de moderne Kop van Zuid, het hippe Katendrecht en de luxe Wilhelminapier om de hoek zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Er is zelfs een Creative Factory aan de Brielselaan met verschillende creatieve bedrijven.

Voldoende ontspanning

Haal een frisse neus en geniet van het groen in het Zuiderpark (met 215 hectare het grootste park van Rotterdam), dein mee tijdens een optreden in Ahoy of gooi uw hengel uit tussen de oude industriële fabriekspanden in de Maas- en Waalhaven. Aan de zuidkant van de Maas is het goed toeven.

Veel winkelplezier

Op het Zuidplein is het elke dag een gezellige drukte, hier kunt u gebruik maken van tram, metro en bus maar ook winkelen tot u er bij neervalt. Daarnaast is er een theater en een zwembad. Of ga eens heerlijk naar de markt in de naast gelegen Afrikaanderwijk of naar de ss Rotterdam op het hippe schiereiland Katendrecht.

Optimale bereikbaarheid

U bent slechts een tunnel of een brug verwijderd van het centrum en via de snelwegen A15 en A29 zo weer de stad uit.

Galerij