Charlois – Zuiderpark

Omschrijving

Het grootste stadspark van Nederland is op zuid!

Het park

Het Zuiderpark in Rotterdam heeft een oppervlakte van 215 hectare. Dat zijn ongeveer 430 voetbalvelden. Het Zuiderpark is daarmee het grootste stadspark van Nederland. Het park heeft meer dan twee kilometer boulevard, een fantastische speeltuin, een strand, moerassen, bossen, eilanden en veel water .. Het park nodigt uit tot wandelen. Er is veel ruimte om te sporten en te bewegen. Van voetbal en skaten tot kajakken en hardlopen.

Activiteiten

Op Sportplaza en bij Zuiderpark Avonturen Point worden regelmatig gratis evenementen gehouden. Aan de oostzijde van het park, nabij Ahoy Rotterdam, bevindt zich een groot activiteitengebied. Hier vinden grote en kleine evenementen plaats. Zoals beurzen, circussen, rommelmarkten, Metropolis en Zuiderparkdagen. In het Zuiderpark bevinden zich diverse sportverenigingen zoals voetbal-, tennis-, voetbal- en handbalverenigingen.

Ligging

Het Zuiderpark maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied van Rotterdam. Het is gelegen tussen Waalhaven en Sandlingeplein, tussen Zuidplein en A15 (Zuiderlijk Randpark). Groene bomen omringen de gebieden Wielewaal, Pendrecht en Zuidwijk. Het watersysteem en het pad sluiten aan op de grachten van Oud Charlois, Carnisse, Vreewijk, Pendrecht en Zuidwijk. De Zuiderparkpromenade vormt een grote aaneengesloten wandel- en fietsroute van tramlijn 2 in Boergoensevliet tot tramlijn 25 in Groene Hilledijk.

De Oliphant

Aan de westkant van het park vind je het landhuis De Oliphant, de kinderboerderij De Molenwei, de cultuurhistorische botanische tuin en de Molen De Zandweg. Veel sport- en volkstuinverenigingen zijn verspreid over het park. De paden van de volkstuinverenigingen zijn openbaar en gedurende het tuinseizoen tussen zonsopgang en zonsondergang voor iedereen toegankelijk.

Galerij