Charlois – Zuidwijk

Omschrijving

Zuidwijk is een 20ste-eeuwse woonwijk in het zuiden van het Rotterdamse stadsdeel Charlois. De wijk wordt begrensd door de Zuiderparkweg in het westen, de Oldegaarde in het noorden, de Vaanweg in het oosten en het Havenspoorpad op het oude tracée van de havenspoorlijn in het zuiden.

Tuinwijk nieuwe stijl

Zuidwijk en Pendrecht zijn als tuinwijk ruim en groen opgebouwd, er zijn ondertussen diverse nieuwe woningen gerealiseerd en diverse nieuwe woningen komen er nog aan. Samen met de naastgelegen wijk Pendrecht is het hier wonen in het groen. De belangrijkste doorgangsweg en tevens winkelstraat is de Slinge. Compleet nieuwe wijken als De Horsten, Herkingenbuurt, Hof van Zuidwijk en Tuin op het Zuiden zijn gerealiseerd.

Voldoende ontspanning

Haal een frisse neus en geniet van het groen in het Zuiderpark (met 215 hectare het grootste park van Rotterdam), dein mee tijdens een optreden in Ahoy of slenter langs de prachtige singels en het vele groen. Aan de zuidrand is recreatieplas Vrijenburg te vinden en iets verder bent u al in Barendrecht.

Veel winkelplezier

Uw dagelijkse boodschappen haalt u aan de Slinge of op Plein 1953. Iets verder ligt het Zuidplein. Met de auto of openbaar vervoer, u komt er in beide gevallen heel snel. Met een paar autominuten bent u bij de A15 of in het centrum. Op het Zuidplein is het elke dag een gezellige drukte, hier kunt u gebruik maken van tram, metro en bus maar ook winkelen tot u er bij neervalt. Daarnaast is er een theater en een zwembad.

Galerij

Video’s