Delfshaven – Bospolder-Tussendijken

Omschrijving

Stadswijk in Delfshaven

Bospolder-Tussendijken is een vooroorlogse stadswijk in Delfshaven. De wijk wordt in het oosten begrensd door de Delfshavense Schei en de Voorhaven in historisch Delfshaven. In het zuidwesten ligt het spoorwegemplacement en in het noordwesten vormt de Mathenesserweg de grens met de wijk Spangen.

Schiedamseweg als grens

Eigenlijk zijn het twee aparte wijken: Bospolder en Tussendijken. Maar meestal worden ze in één adem liefkozend ‘BoTu’ genoemd. De drukke winkelstraat de Schiedamseweg is de grens tussen beide wijken.

Kenmerkende plekken zijn het Dakpark en de markt op het Visserijplein.

Voorzieningen

In deze wijk vinden we acht basisscholen, een school voor voortgezet onderwijs en diverse andere voorzieningen. Betrokken bewoners en instanties laten een veelheid en variatie aan initiatieven zien voor hun wijk. De diversiteit en dynamiek zijn voelbaar in Bospolder-Tussendijken. Plekken waar je koffie kunt drinken of iets kunt eten zijn tegenwoordig niet ver te zoeken. Jonge creatieve ondernemers vinden de rauwe Rotterdamsfeer van BoTu een aantrekkelijke uitdaging. Middenin de wijk staat De Bouwkeet. Dit is een technisch buurthuis met plek voor jonge makers.

Wonen

Er zijn veel sociale huurwoningen in Bospolder-Tussendijken. Maar ook verschijnen steeds meer koopwoningen, vooral aan de randen van de wijk. Bijvoorbeeld bij het Marconiplein en de Hudsonstraat.

Galerij

Video’s