Delfshaven – Middelland

Omschrijving

Middellandstraat en Nieuw Binnenweg

Middelland is een gemêleerde wijk waar statige lanen (Mathenesserlaan, Heemraadssingel, Claes de Vrieselaan), drukke winkelstraten (Middellandstraat, Nieuwe Binnenweg), gerenoveerde straten (bij de Middellandstraat) en drukke straten (Rochussenstraat) bij elkaar liggen.

De 1e en 2e Middellandstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de aders van activiteit in de wijk, daartussen lopen de straten waar het rustig wonen is. De Nieuwe Binnenweg is de plek waar nieuwe, creatieve winkels en initiatieven oppoppen. Zoals het onlangs geopende filmcentrum Kino, daar waar ooit het Internationale Film Festival Rotterdam het levenslicht zag.

Populair woongebied

Middelland is populair als woongebied. De wijk ligt vlakbij het centrum van Rotterdam en heeft mooie groene randen, zoals de Heemraadssingel en de Spoortuin. Middelland kent een opvallende diversiteit in de ongeveer 12.000 bewoners.

Middelland heeft statige huizen aan mooie lanen en singels, maar ook woningen in rustige achterliggende straatjes. Twee grote winkelstraten zijn de Middellandstraat en de Nieuwe Binnenweg. Trendy restaurants en bijzondere winkeltjes kleuren het straatbeeld. Middelland kent voldoende voorzieningen in onderwijs, gezondheidszorg en gemeenschapsvorming.

Galerij

Video’s