Delfshaven – Schiemond/Lloydkwartier

Omschrijving

Wonen op de mooiste plek van Rotterdam

Dat is mogelijk op het veilige schiereiland de Lloydpier direct aan de Maas. Het Lloydkwartier is de nieuwe bruisende stadswijk aan het water vlakbij de Euromast, het stadscentrum en historisch Delfshaven. Door enkele dwarsstraten wordt de pier verdeeld in gezellige woonhoven waardoor windluwe groene gezellige binnentuinen ontstaan.

Wonen op de Lloydpier

Wat wonen op de Lloydpier zo bijzonder maakt is het contact met het water en het altijd boeiende en levendige uitzicht op de Nieuwe Maas en de Schiehaven. De Lloydpier was in de vorige eeuw het bruisend middelpunt van maritieme activiteiten. Het was een komen en gaan van passagiersschepen met emigranten van en naar het verre Oosten. De vroegere havenfunctie liep door de jaren heen steeds verder terug en heeft plaats gemaakt voor een nieuwe dynamische invulling van wonen, werken en genieten.

Wonen met alle voorzieningen voorhanden

De centrale ligging en de goede voorzieningen als een theater, diverse restaurants, hotel, sportvelden, een Albert Heijn en een basisschool met kinderopvang garanderen dat het gebied een gewilde woonplek is. Ook sport en cultuur en veel comfort is om de hoek te vinden. Het centrum van de stad is op eenvoudige wijze snel te bereiken.

De Lloydpier is centraal gelegen aan een knooppunt van wegen. Trams, bussen en treinen brengen u waar u zijn moet. Het autoverkeer heeft een vlotte doorgang, fietsend bent u zo in hartje centrum en de watertaxi stopt bijna aan de voordeur.

Galerij

Video’s