Feijenoord – Afrikaanderwijk

Omschrijving

Een echte Parkstad

De Afrikaanderwijk ligt tussen de Brede Hilledijk in het noorden, de Laan op Zuid in het oosten, de Putselaan in het zuiden en de Erasmus Metrolijn in het westen.

Parkstad: Een karakteristiek nieuw woongebied met veel groen en voorzieningen gelegen tussen de nieuwe wijken Wilhelminapier, Kop van Zuid, Entrepotgebied, Stadstuinen, Port Feijenoord, Veranda en de vernieuwde hippe Kaap Katendrecht.

Het centrum komt naar Zuid!

Door deze ligging zijn in de directe omgeving o.a. te vinden het centrum, Luxor theater, ss Rotterdam, De Kuip, Las Palmas, metro en Ns station, supermarkt, wekelijkse Afrikaandermarkt, hotel New York, bioscoop, Creative Factory met verschillende creatieve bedrijven, Lantaren/Venster, restaurants, moskee en ss Rotterdam. De wijkentrees worden aangepakt, er komen maar liefst 5 stadsparken en door forse investeringen zal de Afrikaanderwijk worden getransformeerd tot een veelzijdige woonwijk met veel voorzieningen.

Een echte markt

Het exotische karakter van een van de grootste markten van Nederland trekt bewoners uit alle wijken. Sla groenten en fruit in voor een prikkie en koop een haring bij de Marokkaanse visboer. Loop daarna via de Pretorialaan naar het Gemaal, voor bijzondere culturele activiteiten en tentoonstellingen.

Het nieuwe woongenot!:

Groen, voorzieningen en woongenot. Met de ontwikkeling van Parkstad wordt de Afrikaanderwijk verbonden met de Kop van Zuid en Feijenoord. Hier heeft u straks keuze uit maar liefst 1.600 eensgezinswoningen, beneden- en bovenwoningen en appartementen en een indrukwekkend aanbod aan voorzieningen. Een zwembad bijvoorbeeld, maar ook scholen, parken en sportfaciliteiten

Galerij