Feijenoord – Katendrecht

Omschrijving

Kunt u de Kaap aan?

Wonen op het, tussen de Maas- en Rijnhaven gelegen, hippe schiereiland Katendrecht is een groot succes gebleken. U vindt hier negentiende eeuwse gevels en robuuste nieuwbouw naast elkaar en uitgestrekte kades aan de waterzijde. En er zijn diverse hotspots te benoemen: ss Rotterdam, theater Walhalla, European China Centre, het Deliplein met gezellige restaurants en Tattoo BOB. Verder een diverse parken, een brede school, metro, bus en watertaxi en de wekelijkse Afrikaandermarkt.

Het centrum komt naar Zuid

Met de komst van de brug naar de luxe Wilhelminapier (een rondje Rijnhaven) zijn het Luxor Theater, Lantaren/Venster, Hotel New York en Las Palmas nog dichterbij gekomen. Via de Erasmusbrug bent u direct aan de overkant van de Maas in het centrum.

Nog niet uitgebouwd?

Het polsgebied, de entree van de Kaap, wordt zo langzamerhand omgetoverd in een uitnodigende toegang en er komt waarschijnlijk zelfs een strandje aan de Maas. Al met al een nieuw fris elan met behoud van ruwe bolders. Tenslotte zal via het toekomstige Parkstad een vernieuwde doorgang ontstaan met de voorzieningen op de Kop van Zuid, Entrepotgebied, Port Feijenoord en Stadstuinen.

Galerij

Video’s